imagina campclar

barri, dones, fotografia

Projecte

Imagina Campclar és un projecte realitzat per l’Associació per la recerca i l’acció social Vincle , amb el finançament de l’Obra Social “La Caixa” i amb la col·laboració de Combinats SCoopC.

El projecte retén fer aflorar i organitzar les dones amb interès de millorar i participar en el barri a través d’estratègies formatives basades en la imatge i l’expressió personal i col·lectiva. La finalitat del projecte es bastir una organització mínima de les dones actives del barri.

L’eix motivador del projecte és la fotografia participativa, utilitzant-la com a eina a través de la qual es generen processos de conscienciació i participació. Sobre aquests aspectes propis de la dinàmica de “fotografia participativa”

A la vegada, a mode d’informació, l’objectiu específic d’aquesta primera activitat de fotografia ha estat: “millorar la capacitat de comprensió i anàlisi de la realitat a través de la capacitació en fotografia participativa i comunicació”. 

L’activitat ha consistit en 5 fases: 

1. Planificació participativa conjunta;

2. Identificació temàtica a observar de signe positiu o millorable;

3. Tallers grupals d’aprenentatge, llenguatge tècnic fotogràfic i processador d’imatges;

4. Execució de fotografies;

5. Posta en comú i reflexió conjunta per cada tema acordat;


combina dinàmiques sobre l’autoestima, l’expressió, el llenguatge, la comunicació interpersonal assertiva i l’expressió oral a grups, el rol i la possibilitat de les dones en el context comunitari i bases per a la recerca de feina


han dit de nosaltres…

Les dones de Campclar fotografiaran el barri

29 de gener de 2020 | diari de tarragona

Empoderament femení a través de les noves tecnologies

30 de març de 2020 | Bones Pràctiques de VINCLE

© 2021 imagina campclar

Autor Anders Norén